Prijem za Austrijski kulturni forum iz Zagreba

Zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić i pročelnica Upravnog odjela za kulturu i baštinu Julijana Antić Brautović susrele su se danas s novom direktoricom Austrijskog kulturnog foruma iz Zagreba Stephanie Karner. Prijemu je prisustvovala i Branka Martinović-Vuković, predsjednica Hrvatsko-austrijskog društva Dubrovnik koji ostvaruje dugogodišnju suradnju s Austrijskim kulturnim forumom.

 

Stephanie Karner u ovoj je prigodi istaknula kako u Hrvatskoj godišnje organiziraju oko 150 događanja, od čega veći dio izvan Zagreba, a jedno od njih predstoji danas poslijepodne u Dubrovniku kada će, s početkom u 18 sati, u čitaonici Državnog arhiva u Palači Sponza, predavanje pod nazivom ''Niko Nardelli - Carski kraljevski namjesnik Dalmacije i građanin Dubrovnika'', održati austrijski znanstvenik, povjesničar i novinar dr. sc. Wolfgang Pav.

 

Dr. sc. Wolfgang Pav doktorirao je 2010. godine na Sveučilištu u Beču na temu Nika Nardellia, a u sklopu predavanja će rezultate svog istraživanja predstaviti dubrovačkoj javnosti, posebno iz razloga što je veći dio istraživanja ostvario u Državnom arhivu u Dubrovniku.

 

Zamjenica Tepšić, koja će također prisustvovati ovom predavanju, istaknula je brojne uspješne suradnje dubrovačkih i austrijskih kulturnih, znanstvenih i obrazovnih institucija, među kojima je uz već ostvarene poput gostovanja austrijskih glazbenika na koncertima Dubrovačkog simfonijskog orkestra, razmjene polaznika Glazbene i Umjetničke škole, ujedno najavila i buduće suradnje festivala u kulturi.

 

Hrvatska i Austrije ove godine obilježavaju i 30 godina od uspostave diplomatskih odnosa.

lijevo
desno