Gradonačelnik Franković primio rektora Sveučilišta u Zagrebu Damira Borasa i njegovog nasljednika Stjepana Lakušića

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je danas u gradskoj vijećnici Damira Borasa, rektora Sveučilišta u Zagrebu i Stjepana Lakušića, njegovog nasljednika na toj funkciji od 1. listopada 2022. Sastanku je nazočio i rektor Sveučilišta u Dubrovniku Nikša Burum.

 

Rektor Boras osvrnuo se ovom prigodom na dva mandata na čelu zagrebačkog Sveučilišta, istaknuvši ovom prilikom kontinuiranu prijateljsku suradnju s Gradom Dubrovnikom i dubrovačkim Sveučilištem. Gradonačelniku Frankoviću predstavio je novog rektora od ove akademske godine, Stjepana Lakušića, izrazivši nadu da će se suradnja ove dvije visokoobrazovne institucije, kao i Grada, nastaviti i dalje.

 

Gradonačelnik Franković zahvalio se rektoru Borasu na izvrsnoj i otvorenoj suradnji.

 

„Imali smo čast što ste kao rektor Sveučilišta u Zagrebu rado sudjelovali u svim manifestacijama od značaja za Grad Dubrovnik, našim svečanim sjednicama povodom Dana Grada i Feste svetog Vlaha i Dubrovačkim ljetnim igrama. Ostat ćete prijatelj grada, vrata su Vam otvorena i uvijek ste dobrodošli“, poručio je gradonačelnik Franković. Novom rektoru poželio je puno sreće, da i on postane prijatelj i ljubitelj Grada, a najavio je i zajedničke projekte koji će se nastaviti s novim vodstvom sveučilišta.

 

Rektoru Damiru Borasu s rujnom istječe osam godina na čelu Sveučilišta u Zagrebu, a novog rektora, koji će biti 84. čelna osoba u nizu na čelu te institucije, izabrao je Senat Sveučilišta u Zagrebu u ožujku ove godine. Stjepan Lakušić od 2018. godine obnaša dužnost dekana Građevinskog fakulteta, dok je od 2014. godine bio je prodekan za znanost iste institucije.

lijevo
desno