Pri kraju uređenje gradskih plaža za sezonu

U tijeku su sezonski radovi na uređenju gradskih plaža i kupališta, koji su započeli sredinom travnja, a planiraju se završiti do sredine lipnja, sukladno redovitom godišnjem programu. Među prvima je sanirana cijela betonska ploča na rivi u Pilama, gdje je tijekom zimskog nevremena napravljena značajna šteta. Također su odrađeni uglavnom betonski i zidarski radovi, ali i popravljanja ograde, tuševa i slično na plaži Šulić, plaži Vile Dubrovnik, na Belvederu, Bellevueu, Splendidu, Mandraču, Mandraču za pse, Češkoj plaži u Uvali te šetnici ispred Vile Elita.

 

Uređene su i gradske plaže u Mokošici, Vrbici, sve plaže u Zatonu, Trstenom, Brsečinama, na Velikim Žalima, Orašcu, na Buži, Porporeli, Dančama i Komardi.

 

Do kraja tjedna je gotova i Buža Sv. Stjepan, Štikovica, Orašac - Hawaii. Preostaju još radovi u Lozici, Mokošica - ex Ambulanta, ispred Hotela Vis i otoci na koje se kreće sljedeći tjedan.

 

Obuhvaćene su sve gradske plaže, prioritetno one koje su stradale u nevremenima tijekom jeseni i zime. Obavlja se ravnanje i nasipanje žala gdje je to potrebno, betoniranje oštećenih skalina, podesta, platoa, riva, betonsko plombiranje oštećenja u moru i slično. Postavlja se plažna oprema (tuševi, skalice i kabine/svlačionice), popravljaju i postavljaju rukohvati i ograde na prilazima moru, čiste plaže i prilazi kupalištima.

 

Ujedno se postavljaju i psihološke brane na 30 plaža i kupališta na području Grada Dubrovnika, koje nisu pod koncesijama. Postavlja ih Div-ing, ugovorni izvršitelj usluge koja uključuje i održavanje i skidanja psiholoških brana te redoviti pregled njihovog stanja.

 

Iako su financijska sredstva ograničena, Grad Dubrovnik vodi računa da sve plaže budu sređene do početka sezone kupanja.

lijevo
desno