Predstavnike London Mayors’ Association primio gradonačelnik Franković

 

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je danas u Velikoj vijećnici predstavnike London Mayors’ Association predvođene predsjednikom organizacije Steveom Summersom. 

 

U ovoj je prigodi dubrovački gradonačelnik zaželio dobrodošlicu u grad, izrazivši zadovoljstvo njihovim interesom za posjetom upravo Hrvatskoj. Predstavio je strateške projekte poput “Respect the City” i Dubrovačke stanogradnje, gdje je istaknuo kako gradska uprava u suradnji s brojnim lokalnim i međunarodnim dionicima kroz odgovornu i održivu politiku nastoji osigurati visoku kvalitetu života svih građana i najbolji doživljaj za posjetitelje. 

 

“Odgovorno upravljanje Dubrovnikom, kroz posljednje godine snažno je oslonjeno na korištenje europskih fondova, što omogućuje implementaciju, izgradnju i modernizaciju infrastrukture. Politika je to koja se nastavlja i danas, s ciljem poboljšanja životnih uvjeta stanovnika i ugodnog boravka naših gostiju. Ovaj grad predvodnik je održivosti na Mediteranu. Zahvaljujući neumornom angažmanu svih dionika, brojne aktivnosti prepoznala je međunarodna stručna javnost. To nas obvezuje da kontinuirano nastavimo raditi,  strateški planirajući i vodeći se odgovornim društvenim načelima", riječi su gradonačelnika Frankovića. 

 

Osvrnuo se u svom izlaganju na izvanrednu suradnju Dubrovnika sa vlastima u Velikoj Britaniji, poglavito u razdoblju izazovnih i složenih vremena pandemije COVID 19 i obzirom na činjenicu kako su upravo Britanci već dugi niz godina najbrojniji posjetitelji grada. Pohvalio je napore, fleksibilnost i želju za suradnjom iskazanu od strane Britanije, naročito kada su u pitanju industrija putovanja, povezivanja destinacija putem zračnog prometa i kretanja na turističkom tržištu. 

 

Predsjednik organizacije gradonačelnika Londona Summers, iskazao je zadovoljstvo današnjim prijemom, ljepotama Dubrovnika, ljubaznošću stanovnika i bogatoj povijesti, koja kako je kazao, ovaj grad čini oduvijek posebnim i vrijednim pažnje.  

 

 

lijevo
desno