Predstavnici Grada Dubrovnika na svečanoj proslavi Dana Grada Metkovića

 

U povodu obilježavanja Dana Grada Metkovića i proslave Blagdana svetog Ilije, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin sudjelovali su u večernjim satima na svečanoj sjednici gradskog vijeća, na kojoj se, u svojstvu izaslanika predsjednika Hrvatskog sabora, saborskog zastupnika i u ime Grada Dubrovnika gradonačelnik prigodno i obratio. 

 

Uputio je tako čestitke na brojnim ostvarenim postignućima gradskoj vlasti, istaknuvši kako je zahvaljujući naporima Metković doživio procvat i značajan iskorak usmjeren prema kvaliteti života svih svojih stanovnika. 

 

“Gospodarska i socijalna politika pokazala se ključnom ovdje u Metkoviću kroz proteklo razdoblje, poglavito kada je riječ o očuvanju prirodnih i kulturnih dobara te podrške svim poljoprivrednicima i gospodarstvenicima.  Kvalitetno i pametno korištenje sredstava iz europskih fondova, Metkoviću i Dolini Neretve dali su i daju novu snagu i priliku za realizaciju infrastrukturnih projekata, inovativne razvojne investicije i ulaganja. Uspjeh neka bude i dalje sveprisutna motivacija lokalnoj vlasti za daljni rad na stabilnosti, prosperitetu, sigurnoj budućnosti i blagostanju. Držim potrebnim za spomenuti u ovoj prilici strateški projekt izgradnje Pelješkog mosta, kao povijesne investicije koja je hrvatskom jugu osigurala neprocijenjive razvojne mogućnosti, koji osim prometne povezanosti donose trajne ekonomske, turističke i trgovinske benefite. Dugoočekivani je to projekt i san mnogih generacija na koji s ponosom svi zajedno trebamo gledati. Na ovom velebnom pothvatu treba zahvaliti Vladi Republike Hrvatske, upravi Hrvatskih cesta i svim ostalim akterima koji su ostavili svoj trag radeći neumorno na tome da postanemo i teritorijalno integrirani u europsku zajednicu naroda”, riječi su gradonačelnika Frankovića upućene uvaženim gostima i svim stanovnicima. 

 

U ozračju proslave Dana Grada posebne čestitke iskazao je izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i dubrovački gradonačelnik  dobitnicima godišnjih nagrada i javnih priznanja, za sav njihov doprinos razvoju i promicanju ugleda i interesa Metkovića u Domovini i izvan nje.

 

Na ovom svečanom događaju sudjelovali su i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture gospodina Tomislav Mihotić, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić i njegov zamjenik Joško Cebalo,  pročelnica  Upravnog odjela za poslove župana i Županijske skupštine Žaklina Marević i izaslanik zapovjednika Flote Hrvatske ratne mornarice pukovnika Darko Arapović. 

 

 

lijevo
desno