Predstavljena nova ponuda agencije za goste izvan turističke sezone

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i pročelnik Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more Marko Miljanić susreli su se u petak sa Akkanom Mahmutom, direktorom agencije W Touristic te njegovim suradnicima Simonom Dimovskom i Perom Matićem. W Touristic organizira sedmodnevne ture za starije goste više platežne moći izvan turističke sezone, poglavito iz Helsinkija, Stockholma, Kopenhagena i Münchena. Zbog radova u Zračnoj luci Dubrovnik čarteri su slijetali u Split, a Dubrovnik je postao odredište od 14. siječnja.
 
Mahmut je naglasio da su aktivni već od 2007. godine ali da prvi put predstavljaju ovakav projekt koji je osmišljen za narednih 10 godina. Pohvalio se vrlo uspješnim početkom, što pokazuje 98 posto popunjenosti i ukupno 45 700 gostiju. Za drugu godinu planiraju ostvariti do 60 tisuća gostiju, s dva čartera od prvog dana. U pripremi su aranžmani koji bi trajali 14 dana, odnosno 7 dana kružne ture i 7 dana stacionirane ture. Planirani domet bi bio 100 tisuća gostiju koji bi nastojali ostvariti za četiri godine. Agencija trenutno surađuje s hotelima Libertas Rixos, Vila Paradiso, Grand Hotel Park, Valamar Lacroma Dubrovnik i Lero.
 
Zamjenica Tepšić je rekla kako Dubrovnik ima odlične projekte u prosincu za vrijeme adventa, a kao prijedlog obogaćenja sadržaja tijekom siječnja i veljače navela je organiziranje koncerata Dubrovačkog simfonijskog orkestra u Kazalištu Marina Držića. Mahmut je podržao tu ideju, spomenuvši i kako bi Lokrum mogao biti zanimljiva lokacija za njihove goste i u zimskom periodu.
 
Na sastanku je zaključeno da treba dodatno potaknuti interes kod ugostitelja koji bi omogućili više sadržaja tijekom zimskog perioda , čemu je preduvjet pravovremeno informiranje o programu. Dogovoreno je da će se, s ciljem što bolje pripremljenosti grada za sljedeću zimsku sezonu uskoro organizirati i poseban sastanak.
lijevo
desno