Predstavljen projekt "Razvoj ženskog poduzetništva u Gradu Dubrovniku" u 2018. godini

Od 18. travnja do 8. svibnja u tijeku je natječaj za bespovratne potpore ženama poduzetnicama u okviru projekta ''Razvoj ženskog poduzetništva u Gradu Dubrovniku'' u 2018. godini. Na konferenciji za novinare aktivnosti su predstavile zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić, predsjednica HGK - Županijske komore Dubrovnik Terezina Orlić te predsjednica dubrovačkog ogranka Hrvatske udruge poslovnih žena KRUG Ivona Vrdoljak Raguž, u ime tri institucije na čijoj se suradnji temelji projekt.

 

''Ponosna sam što danas predstavljamo jedan značajan i vrijedan projekt za kojeg smo procijenili da je potrebno usmjeriti našu financijsku pomoć kako bi smo potaknuli žene da se angažiraju i samostalno pokrenu svoje tvrtke, obrte ili OPG-ove. Riječ je o projektu kojim će se jačati potencijal ženskog poduzetništva. Iznos kojeg smo planirali u proračunu za ovu godinu je 100.000 kuna, dakle nije veliki ali mislim da će doprinijeti i pomoći svima koji budu zainteresirani se prijaviti'', rekla je zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Jelka Tepšić.

Maksimalni  iznos potpore po zahtjevu je 10.000 kuna. Intenzitet potpore je do 100% prihvatljivih troškova, do razine maksimalnog iznosa.

Predsjednica dubrovačkog ogranka Hrvatske udruge poslovnih žena KRUG Ivona Vrdoljak Raguž zahvalila se Gradu Dubrovniku na podršci ove inicijative.
''Pozivamo sve poduzetnice – i one koje se tek odlučuju za svijet poduzetništva i one koje već dugo godina posluju - da se odazovu ovom natječaju jer to je potpora njihovom poslovanju koja je uvijek dobrodošla, posebno znajući da odlazak u poduzetničke vode nije lak ni jednostavan'', pozvala je profesorica Vrdoljak Raguž.

Poziv će biti otvoren 20 dana, nakon čega slijedi 15 dana evaluacije, a nakon rezultata Povjerenstva znat će se dobitnici potpora. Povjerenstvo će odluku o odabiru i dodjeli sredstava potpore donijeti na temelju ukupnih bodova. Kriteriji za ocjene su: broj zaposlenih, djelatnost, broj godina poslovanja, udio vlastitih ili drugih izvora sredstava te stupanj inovativnosti i unapređenja poslovanja. Tehničke detalje prijave pojasnila je Terezina Orlić, predsjednica HGK - Županijske komore Dubrovnik.

''Korisnici mogu biti subjekti  malog  gospodarstva,  trgovačka  društva,  obrti,  zadruge  i OPG-ovi  u  vlasništvu žena, državljanki  Republike  Hrvatske  u  privatnom vlasništvu , koje moraju poslovati pozitivno, imati sjedište na području Grada Dubrovnika i najmanje  jednog  zaposlenog  na  neodređeno  vrijeme. Sredstva potpore odobravaju se za poslovne aktivnosti poput opremanja poslovnog prostora, izrade poslovnog plana, web stranice, ali i sufinanciranje troškova čuvanja djece poduzetnicama početnicama te aktivnosti inovacija uvedenih u poslovne postupke'', istaknula je T. Orlić.

Sva potrebna dokumentacija, uključujući i prijavni obrazac, može se pronaći na web stranicama udruge KRUG, HGK i Grada Dubrovnika.

 

lijevo
desno