Predsjednik Vlade RH iskazao spremnost za financijsku pomoć jedinicama lokalne samouprave

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i ministar financija Zdravko Marić, sa županom Dubrovačko-neretvanske županije Nikolom Dobroslavićem, u Velikoj vijećnici održali su sastanak s čelnicima jedinica lokalne samouprave od Konavala do Trpnja koji su od Vlade tražili pomoć za likvidnost. 

 

U ime Grada Dubrovnika, na sastanku su sudjelovale vršiteljica dužnosti pročelnice Upravnog odjela za gospodarenje imovinom, opće i pravne poslove Marijeta Hladilo i pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž.

 

Vlada Republike Hrvatske spremna je pružiti  financijsku pomoć jedinicama lokalne samouprave koje su iznimno pogođene ekonomskom krizom uzrokovanom pandemijom, istaknuto je na sastanku. Između ostalog, naglašeno je kako će se model rješavanja ovog problema usuglasiti do kraja godine, i to na osnovu iskazanih proračunskih gubitaka. 

 

Ovom su sastanku nazočili i ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat te državni tajnik u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Frano Matušić.

 

lijevo
desno