Povodom obilježavanja Dana policije položeni vijenci i održan svečani program

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić sudjelovali su danas u obilježavanju Dana policije i blagdana sv. Mihovila, zaštitnika policije.

 

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na centralnom gradskom groblju Boninovu i ispred zgrade Policijske uprave dubrovačko-neretvanske predstavnici Grada odali su pijetet i počast svim poginulim pripadnicima policije stradalim za vrijeme Domovinskog rata.

 

U znak sjećanja na sve pripadnike policije i njihovu žrtvu danu u vremenu borbe za samostalnost i neovisnost Republike Hrvatske vijence i svijeće položili su i župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić te članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

 

Održana je u Policijskoj upravi i prigodna svečanost na kojoj su se svim okupljenima obratili gradonačelnik Franković, župan Nikola Dobroslavić, načelnik PU Dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević Između ostalog naglasili su kako se trebamo ponositi svim policajkama i policajcima koji vrijedno i odgovorno djeluju u miru, ali i u izazovnim okolnostima čime dokazuju posvećenost i profesionalnost. U ovoj prilici govor je održao i dubrovački biskup mons. Roko Glasnović čestitavši policijskim službenicima njihov dan i poželjevši im nastavak kvalitetnog rada na zadovoljstvo i mir svakog čovjeka. 

 

“Biti policajac nije samo posao, biti policajac - to je prije svega poziv. Upravo zahvaljujući vrijednim, časnim i odgovornim policajkama i policajcima možemo s ponosom reći da smo grad sigurnosti, da smo mirno i uspješno područje. Važno je u ovoj prilici istaknuti činjenicu kako se upravo uspjeh jedne turističke destinacije kao što je Dubrovnik mjeri i kroz aspekt sigurnosti. Moram stoga uputiti zahvalu svim djelatnicima policije što svakodnevno teže da budemo sigurno mjesto za život naših sugrađana i svih posjetitelja”, rekao je gradonačelnik u svom govoru.

 

Na održanoj svečanosti dodijeljena su javna priznanja policijskim službenicama i službenicima s područja županije koji su se istaknuli svojim radom i zalaganjem. 

 

 

lijevo
desno