Potpisan ugovor za energetsku obnovu vrtića Ciciban

Grad ZA djecu
Grad ZA učenike i studente

Grad Dubrovnik uskoro kreće s izvođenjem radova na energetskoj obnovi zgrade vrtića ''Ciciban'', vrijednih 1.205.270,63 kuna (uključujući PDV), od čega je nešto više od milijun kuna osigurano iz bespovratnih EU sredstava. Ugovor o izvođenju ovih radova potpisali su dubrovački gradonačelnik Mato Franković te u ime izabranog ponuditelja, trgovačkog društva Lapad Graditelj d.o.o., Damir Blažević.

 

"Ovo je prva u nizu ovogodišnjih energetskih obnova. Prošle godine smo odradili veliku energetsku obnovu Osnovne škole Lapad, a uz to je obavljena i rekonstrukciju sportske dvorane u Lapadu. Ove godine krećemo s energetskom obnovom dječjih vrtića, a nastavljamo s osnovnim školama. Sredstva su osigurana iz bespovratnih sredstava EU, a ostatak dolazi iz proračunskih sredstava Grada Dubrovnika. Više puta smo isticali činjenicu kako nam je iznimno važno podizati kvalitetu standarda u osnovnoškolskom i predškolskom obrazovanju i na tome radimo", kazao je gradonačelnik Franković uoči potpisivanja ugovora.

 

Podsjetimo, Grad Dubrovnik je osigurao više od milijun kuna bespovratnih EU sredstva za ovu energetsku obnovu, i to ugovorima sklopljenim s Ministarstvom graditeljstva i prostornoga uređenja i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 527.169,73 kuna te dodatnih 490.667,71 kuna sukladno odluci Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

 

Radovima u dječjem vrtiću "Ciciban" grijani prostor od  903 kvadratna metra će se toplinski izolirati s unutarnje i s vanjske strane, a radovi će obuhvatiti i ugradnju nove PVC stolarije s dvostrukim izolacijskim staklom i zaštitom od sunčevog zračenja, ugradnju solarnih kolektora za pripremu tople vode i ostale potrebne radove predviđene projektom. Rok za izvođenje radova je 150 kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača u posao.

 

Uz 'Ciciban', u ovoj godini kreće i energetska obnova vrtića 'Izviđač'. Nakon toga idu i dvije škole, OŠ Ivana Gundulića i OŠ Marina Držića, sve uz EU sufinanciranje. Pripremljen je i projekt energetske obnove sportske dvorane u Gospinom polju, vrijedan više od 20 milijuna kuna, za kojeg se čeka raspisivanje natječaja za bespovratna sredstva.

 

Gradonačelnik je ovom prigodom isto tako naglasio kako iza navedenih projekata stoji cijeli tim ljudi uključujući i zamjenicu Orlandu Tokić, pročelnicu Zrinku Raguž te pročelnike Điva Brčića i Srđana Todorovskog, kao i Razvojnu agenciju Grada Dubrovnika DURA-u.

lijevo
desno