POTPISAN UGOVOR O DONACIJI Obnovom i adaptacijom zgrada OŠ „Marina Getaldića“ do rada u jednoj smjeni

Gradonačelnik
Grad ZA učenike i studente
Kvaliteta života

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i predsjednik Zaklade Caboga Stiftung, dr. Ivo Felner potpisali su u četvrtak dva milijuna eura vrijedan Ugovor o donaciji kojim Zaklada osigurava financiranje izrade projektne dokumentacije, obnovu i uređenja zgrada Osnovne škole „Marina Getaldića“ na dvije lokacije.

 

Zahvaljujući ovoj vrijednoj donaciji obnovit će se zgrade Osnovne škole „Marina Getaldića“; na novoj u Ulici Ilije Sarake br. 7, u zgradi koju je Dubrovačka biskupija ustupila Gradu na korištenje bez naknade za potrebe organiziranja osnovne škole, te na postojećoj lokaciji, u Ulici Nikole Gučetića br. 1, gdje je smještena školska zgrada Centar.

 

Ukupna vrijednost namjenskog financiranja definiranog ugovorom iznosi do najviše 2 milijuna  eura, a temelji se na okvirnoj procjeni ukupne investicije koja uključuje izradu projektne dokumentacije, izvođenja radova adaptacije i opremanja zgrada.

 

-„Ovom investicijom ispunit će svi potrebi preduvjeti da i Osnovnu školu Marina Getaldića uključimo u režim nastave u jednoj smjeni“, kazao je gradonačelnik Mato Franković te najavio kako će se prema utvrđenoj funkcionalnoj shemi na novoj lokaciji u Ulici Ilija Sarake odvijati nastava I do III razreda razreda, dok će se ostali razredi smjestiti u školsku zgradu Centar. Gradonačelnik je istaknuo iznimno veliki angažman gospara Iva Felnera i njegovih suradnika te im zahvalio na ustrajnosti pri realizaciji ovog projekta.

 

-„Zaklada razvija one projekte koji će imati dugoročni efekt na život grada“, istaknuo je dr. Felner te izdvojio projekte obnove ljetnikovca Kaboga, zgrade u Ulici braće Andrijića gdje sad žive četiri obitelji s osmero djece, a uz pomoć Zaklade obnovljena je i Biskupska palača. Predsjednik Zaklade Caboga Stiftung kazao je kako je obnova Osnovne škole „Marina Getaldića“ kulminacija aktivnosti Zaklade.

 

Ideja vodilja ovog projekta, istaknuto je, jest rješavanje potrebe OŠ Marina Getaldića za napuštanjem prostora Gimnazije Dubrovnik gdje se odvija dio nastave, a temelji se i na  ideji revitaliziranja zapuštenih objekata unutar zidina s konceptom „povratka stalnog života“ u Grad.

lijevo
desno