Položeni vijenci povodom obilježavanja Dana policije

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica sudjelovali su danas u obilježavanju Dana policije i blagdana sv. Mihovila, zaštitnika policije.

 

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća ispred Središnjeg križa na gradskom groblju Boninovo u Dubrovniku i polaganja cvijeća na grobovima poginulih pripadnika policije, položeni su vijenci i zapaljene su svijeće i kod spomenika poginulim pripadnicima policije ispred zgrade Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

 

Prisutnima se tom prigodom obratio gradonačelnik Franković, prisjećajući se ključne uloge Hrvatske policije u obrani grada od agresora.

 

- Da nije bilo tadašnjeg aranžmana Hrvatske policije, tko zna kako bi se pisala hrvatska povijest. Zato hvala svim onim braniteljima policajcima koji su dali svoje živote, kao i onima koji su ih bili spremni dati, za obranu krajnjeg juga Hrvatske i cijele domovine. Hrvatska policija u miru predstavlja ono što je važno za svaku destinaciju, a posebno za Grad Dubrovnik koji je jedna od najposjećenijih svjetskih destinacija - sigurnost. Sigurnost za građane i sigurnost za sve posjetitelje, a vjerujem da će tako biti u budućnosti i da ćemo se uvijek moći dičiti niskom stopom kriminaliteta – rekao je gradonačelnik Franković i uputio čestitke svim policajkama i policajcima povodom dana njihovog zaštitnika.

 

Hrvatska policija svoj dan slavi uz blagdan Svetog Mihovila, zaštitnika policajaca, koji se obilježava 29. rujna. Uz predstavnike gradske uprave i Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, vijence su položili i predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, udruga proisteklih iz Domovinskog rata i članovi njihovih obitelji.

 

lijevo
desno