Gradonačelnik Franković na svečanom otvorenju projekta „Nautičko jedro Jutarnjeg lista 2022.“

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sudjelovao je danas u ACI marini Dubrovnik na svečanom početku medijskog projekta „Nautičko jedro 2022.“ u organizaciji Jutarnjeg lista. Podršku inicijativi osmišljenoj radi daljnjih iskoraka u pogledu pozicioniranja nautičkog turizma uputili su i ministrica turizma i sporta Republike Hrvatske Nikolina Brnjac, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić i predsjednik Uprave ACI-ja Kristijan Pavić. U ime Jutarnjeg lista zahvalu visokim uzvanicima, brojnim promicateljima i sudionicima inicijative izrazio je glavni urednik Goran Ogurlić.

 

O povijesnom infrastrukturnom razvoju marina, važnosti održive dimenzije,  prosperitetu i potencijalima nautičkog turizma na području Hrvatske govorio je u ovoj prigodi i gradonačelnik Franković, izrazivši pritom zadovoljstvo pokrenutim projektom u kojem novinari i reporteri imaju za cilj prezentirati široki spektar kulturnih i prirodnih vrijednosti obale te dočarati i približiti nautičarima zašto je upravo Jadran idealno odredište za njih.

 

„Ima puno razloga zašto nautička patrola ove godine kreće upravo iz Dubrovnika. Ova marina gdje se danas nalazimo, ne doduše u ovakvom izgledu kao što je to danas, puno drugačija, započela se graditi početkom sedamdesetih godina i već tada bila je preteča promišljanja ovog segmenta turizma koji sada bilježi snažan uzlet. Nautički turizam, kao turizam visoke kategorije, dobre organiziranosti, temeljen na poštivanju održivosti potrebno je kontinuirano promovirati u budućnosti. Natjecanje između marina i destinacija sjajna je prilika da uvidimo greške, prednosti,  pozitivne aspekte, ali i očekivanja gostiju i posjetitelja kako bi Hrvatska kao odredište bila adekvatna i primjerena za ovaj vid turizma.  Moram kazati kako ova akcija koja traje već šest godina uistinu sve djelatnike u nautičkom turizmu potiče i motivira da budu bolji, kvalitetniji i uspješniji. Osvrnemo li se na prethodne godine i sagledamo promjene u određenim marinama diljem Jadrana, možemo zaključiti kako je veliki broj dobrih stvari učinjeno u pogledu napretka nautičkog turizma“, kazao je gradonačelnik Franković.

 

 

U sklopu novog izdanja novinarskog nautičkog projekta, u razdoblju od sedamdeset dana plovidbe, nautički tim Jutarnjeg lista obići će tridesetak marina, na desetke skrivenih uvala te najmanje šezdesetak jadranskih lokacija u više od tisuću nautičkih milja.


Tijekom plovidbe Jutarnji list će na svim svojim platformama objaviti stotine tekstova, priloga, vijesti i videopriloga s hrvatskog Jadrana, a ove će se godine posebnom digitalnom anketom prikupljati mišljenja i dojmovi više od šesto nautičara koji će imati priliku ocjenjivati marine te vrednovati osmišljenu priču i turističku ponudu destinacija u kojoj su boravili. 

lijevo
desno