Počinje petodnevno obilježavanje Europskog tjedna robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Europski tjedan robotike obilježit će se bogatim petodnevnim programom, od 18. do 22. studenog, u Centru za mlade Dubrovnik. U sklopu programa obilježavanja održat će se Robo.DU Day(s) i dvadesetak radionica za sve dobne skupine.
 
Robo.DU Day(s) 2020 zajednički organiziraju Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika u suradnji sa svojim članicama, Hrvatskim robotičkim savezom, Centrom za mlade Dubrovnik i Sveučilištem u Dubrovniku. Robo.DU Day(s) 2020 se održava kao jedna od brojnih događanja u sklopu Europskog tjedna robotike koji se obilježava od 19. do 29. studenog.
 
Jubilarni peti Robo.DU Day(s) će se održati u malo izmijenjenom formatu nego prethodnih godina. Ove godine neće biti gostujućih predavanja i cijeli se program neće održati samo u subotu. Kroz pet dana  održat će se preko 20 radionica za sve dobne skupine, od vrtića, učenika osnovnih i srednjih škola pa do studenata i građana.
 
Sve će se radionice održavati u Centru za mlade Dubrovnik. Na programu su radionice crtanja 3D olovkama, mBot robotika, LEGO radionice "Obnovljivi izvori energije", robotika i programiranje bez ekrana, dronovi, Computer Vision, Internet of Things, lemljenje, izrada holograma i bioelektronička akademija.