PLANA UPRAVLJANJA Izvješće o javnoj raspravi

Zavod za obnovu Dubrovnika, kao Nositelj izrade, nakon provedene javne rasprave o Prijedlogu Plana upravljanja svjetskim dobrom UNESCO-a „Starim gradom Dubrovnikom“, objavio je Izvješće o javnoj raspravi.

 

Javni uvid trajao je 30 dana, od 4. veljače do zaključno 6. ožujka 2021. g., svaki dan od 09.00 do 19.00 sati u Luži (ispod zvonika) te na mrežnim stranicama Zavoda za obnovu Dubrovnika, Grada Dubrovnika te Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. Održana su dva javna izlaganja, 8. veljače i 1. ožujka 2021., kao i dva fokusirana sastanka koja su nadogradila proces javne rasprave, s s Povjerenstvom za monitoring nad izradom Plana upravljanja i s udrugama civilnog društva.

 

Podsjetimo, nakon provođenja javne rasprave Plan upravljanja, kao plan nulte kategorije koji dosad za područje Dubrovnika nije postojao, uputit će se Gradskom vijeću na raspravu i donošenje, a nakon što ga predstavničko tijelo usvoji ovaj strateški dokument stupit će na snagu.

 

Plan upravljanja izrađuje se s ciljem stvaranja pretpostavki za upravljanje zaštićenom spomeničkom cjelinom grada Dubrovnika kako bi se očuvala i unaprijedila svojstva izvanredne univerzalne vrijednosti pod zaštitom UNESCO-a uz istodobno očuvanje i razvijanje suvremenog života Grada na održivim postavkama. Poslužit će kao prijeko potrebna podloga za sve daljnje planove, odluke i strateške dokumente kojima će se uređivati život na području povijesne jezgre.