OTVORENI DIJALOG S GRAĐANIMA O BRZOJ CESTI Gradonačelnik Franković: Glas naroda se čuo!

Zbor građana Rijeke dubrovačke na temu izgradnje brze ceste Dubrovnik – Zračna luka Čilipi održan je u srijedu u popodnevnim satima u sportskoj dvorani Osnovne škole Mokošica. Na zboru su sudjelovali gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić sa suradnicima, voditelj izrade Studije izvedivosti iz Instituta IGH Pavao Kristek i voditelj izrade Studije utjecaja na okoliš iz tvrtke Dvokut Ecro Mario Pokrivač.

 

Gradonačelnik Mato Franković naglasio je kako je Grad Dubrovnik organizirao zbor građana kako bi se kroz otvoreni dijalog sa stanovnicima Rijeke dubrovačke čuo glas naroda te razjasnile sve nedoumice i otvorena pitanja.

 

“Vezano za stav Grada, mi podržavamo ono što narod želi. Svi smo svjesni činjenice opterećenja prometa i potrebno naći najbolje rješenje, ali ono koje će poboljšati i unaprijediti život svih građana i oplemeniti područje na kojem se realizira. Nitko nikome ništa ne nameće i upravo smo zato danas ovdje. Stanovnici Rijeke dubrovačke su iznijeli svoj stav, bitno je da su ga čuli predstavnici Hrvatskih cesta i ekipa koja je napravila studiju utjecaja na okoliš. Glas naroda se čuo!”, naglasio je gradonačelnik Franković.

 

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić rekao je da je ovo prvi put da su Hrvatske ceste na ovakvom događaju kao što je zbor građana. No, zbog same važnosti projekta koji je vrijedan više od 400 milijuna eura istaknuo je kako žele čuti građane i ne žele izazivati nezadovoljstvo i nametati rješenja jer se radi o javnim novcima.

 

Voditelj izrade studije izvedivosti Pavao Kristek predstavio je projekt, nakon čega je otvorena konstruktivna rasprava s više od 450 okupljenih stanovnika GK Mokošica i GK Komolac, gradskih vijećnika i drugih zainteresiranih.

 

 

Gradonačelnik Franković zahvalio se svim sudionicima te ih je pozvao da svoje primjedbe i komentare upute u formalnu proceduru, putem objavljene javne rasprave rasprave Studije utjecaja na okoliš ceste Dubrovnik - Zračna luka (Čilipi) koja traje do 14. rujna 2023. Također, pozvani su i na Javno izlaganje o Studiji koja je zakazana u utorak, 5. rujna 2023. u 17 sati, u zgradi sveučilišnog kampusa Sveučilišta u Dubrovniku.

lijevo
desno