OTVORENA DVA JAVNA POZIVA za dostavu pisanih prijedloga programa Feste sv. Vlaha i Dan grada 2024. godine te „Godine UNESCO-ve svjetske baštine“

Grad Dubrovnik uputio je u studenom i prosincu 2023. dva javna poziva za dostavu pisanih prijedloga programa, za Festu svetog Vlaha i Dan grada 3. veljače 2024. te za program „Godine UNESCO-ve svjetske bašine“ koja se obilježava u 2024. godini.

 

Javni poziv za dostavu pisanih prijedloga programa Feste sv. Vlaha i Dan grada 2024. godine

 

Pozivaju se sve ustanove, udruge i organizacije koje rade u djelokrugu kulture, športa i drugih društvenih djelatnosti da dostave svoje pisane prijedloge programa i sugestija za obilježavanje Feste sv. Vlaha i Dana Grada Dubrovnika, i to zaključno do petka 12. siječnja 2024. godine. Prijedlozi koji pristignu nakon 12. siječnja 2024. godine neće biti razmatrani niti uvršteni u službeni program Feste sv. Vlaha i Dana Grada Dubrovnika 2024. godine.

 

Predloženi programi trebaju se odnositi na razdoblje od 22. siječnja 2024. do 4. veljače 2024. godine. Ovaj poziv ne podrazumijeva financijsku i organizacijsku potporu predloženim programima.

 

Prijedloge je potrebno dostaviti na email: protokol@dubrovnik.hr ili u Pisarnicu Grada Dubrovnika s naznakom za Upravni odjel za poslove gradonačelnika – Odsjek za protokol, međunarodnu i regionalnu suradnju, Pred dvorom 1.

 

Javni poziv za dostavu pisanih prijedloga programa obilježavanje „Godine UNESCO-ve svjetske baštine“

 

Dubrovnik ove godine obilježava nekoliko važnih UNESCO obljetnica zbog čega je Gradsko vijeće Grada Dubrovnika 2024. proglasilo ''Godinom UNESCO-ve svjetske baštine'' u Gradu Dubrovniku. Tim povodom Grad Dubrovnik uputio je Javni poziv svim pravnim i fizičkim osobama za dostavu pisanih prijedloga programa za obilježavanje ovog jubileja.

 

Programi se trebaju odvijati tijekom 2024. godine. Oni koji su uvršteni u službeni program Feste sv. Vlaha, smatraju se sastavnim dijelom ''Godine UNESCO-ve svjetske baštine'' u Gradu Dubrovniku, kojom se  obilježava 45. obljetnica upisa Staroga grada Dubrovnika na UNESCO-ov Popis svjetske baštine, 15. obljetnica upisa Feste sv. Vlaha na Reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva te upis arhivskih fondova iz razdoblja Dubrovačke Republike na UNESCO-ovu listu Sjećanje svijeta.

 

Rok za dostavu prijedloga je do subote, 20. siječnja 2024. godine, a ovaj poziv ne podrazumijeva financijsku i organizacijsku potporu predloženim programima.

 

Prijedloge je potrebno dostaviti u Pisarnicu Grada Dubrovnika s naznakom za Upravni odjel za kulturu i baštinu Grada Dubrovnika, Pred dvorom 1 ili na email: kultura@dubrovnik.hr