Zamjenica Tepšić otvorila jubilarni deseti Dubrovnik Film Festival

 

Jubilarni deseti po redu Dubrovnik Film Festival (DUFF) svečano je otvoren u četvrtak navečer u Kinu Sloboda, a otvorila ga je zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić. 

 

Zamjenica Tepšić je u pozdravnom govoru čestitala okruglu obljetnicu Festivala te pohvalila organizatore.

 

- Protekla godina je bila izazovna i teška za sve, Festival je i za vrijeme pandemije iskazao snagu i pokazao se uspješnim. Grad će nastaviti podupirati vas i nadolazeće generacije u vašem kreativnom radu – naglasila je zamjenica Tepšić te poželjela svima uspjeh i uživanje u programu.

 

Između 52 odabrana filma, koja su po izboru selekcijskog žirija u sastavu Ana Dokler, Zuzanna Kazmierczak i Tvrtko Rašpolić ušla u natjecateljski dio, filmovi stižu iz 17 zemalja. Najbolje će ocjenjivati glavni žiri – Jelena Perčin, Milan Trenc i Ahmet Boyacioglu.

 

Natjecanje se odvija u dvije dobne skupine, do 15 godina i 16 do 20 godina,  a nagrade se dodjeljuju u kategorijama animiranog, igranog, dokumentarnog, slobodnog žanra te za najbolji tematski film. Festival traje do nedjelje 17. listopada kada će se održati dodjela nagrada najboljima. Organizatori DUFF-a su Kinematografi Dubrovnik, Udruga Luža i Ljetna škola filma Šipan.

 

 

 

 

lijevo
desno