Otvoren dvadesetdrugi Dubrovački karnevo

Dubrovački karnevo 2022. otvoren je na najljepši mogući način, mimohodom maškarane dječice, plesnim nastupima i predajom ključa od Grada malim ceremonijerima.

 

Otvaranje ovogodišnjeg karnevala započelo je mimohodom maškaranih grupa iz dječjih vrtića Pile i izviđač uz pratnju karnevalskog žirija i djevojaka u kostimima krojačkog obrta Prinčipesa. Središnji dio ceremonije otvaranja bila je simbolična primopredaja ključa od Grada. Dubrovački karnevo je svih ovih godina namijenjen prvenstveno djeci i mladima. Stoga su ovogodišnji ceremonijeri Snježana Viteškić i Eta Kačić predali su ključ dječjim ceremonijerima Mari Bušnja i Loreti Kulišić. 

 

U suradnji Dubrovačkih muzeja i Dubrovačkih ljetnih igara započeo je posebni karnevalski program "Veljun u Dvoru", u okviru kojeg je u atriju Kneževa dvora postavljena izložba karnevalskih kostima i masaka, a prikazivat će se i filmovi Ivice Kipre o karnevalskim običajima iz dubrovačkog kraja.

 

Otvaranje dvadesetdrugog Dubrovačkog karnevala svojim su nastupom uljepšale članice Plesnog studija Lazareti, dok je program znalački vodila Zrinka Japunčić. 

 

 

 

lijevo
desno