Osvijetljen 1,7 kilometara dugi dio rekonstruirane dionice državne ceste kroz Zaton

Kvaliteta života

Grad Dubrovnik je od Hrvatskih cesta preuzeo održavanje novopostavljene javne rasvjete koja je puštena u rad na završenoj dionici državne ceste od Zatona Velikog do restorana „Babilon“ u Zatonu Malom. Na navedenoj rekonstruiranoj dionici dugoj 1700 metara postavljen je 41 stup javne rasvjete LED energetski učinkovitim svjetiljkama, ukupne instalirane snage 4 KW.

 

Na potezu Zaton Veliki - Štikovica Hrvatske ceste kao investitor provode 22,8 milijuna kuna vrijednu investiciju rekonstrukcije tri kilometra duge državne ceste. Uz postavljanje javne rasvjete na spomenutom dijelu zahvata, dionica je ocrtana, a preostalo je izvođenje svjetlosne signalizacije i nogostupa uz kolnik.

 

Predviđeni rok završetka svih radova je travanj iduće godine, do kada će biti rekonstruiran i preostali dio zahvata od oko 1200 metara, a jedna od najlošije opremljenih i intenzivnim teretnim prometom najoštećenijih dionica na gradskom području dobit će novi asfaltni zastor, oborinsku odvodnju, nogostupe za pješake i javnu rasvjetu te uvjete za sigurno kretanje pješaka i vozila.

 

Navedene radovi prati i postavljanje i DTK (distributivne telekomunikacijske) kanalizacije u trup prometnice, a izvodi se i dio radova Vodovoda na vodoopskrbi i odvodnji. Također, na navedenoj dionici izvode se i radovi u sklopu Aglomeracije Dubrovnik.

 

Na obnovu ove iznimno važne dionice s neadekvatnom infrastrukturom mještani Zatona su čekali više od 25 godina. Riječ je o jednom u nizu projekata Hrvatskih cesta na području Grada Dubrovnika koji su na sjednici Vlade RH održanoj u veljači 2019. u Dubrovniku dobili potporu Vlade i nadležnog ministarstva, a u koje spada i obnova ceste od Mosta dr. Franje Tuđmana do Ilijine glavice.

 

 

lijevo
desno