Osamsto pedeset mladih vaterpolista na desetom međunarodnom turniru "Tomo Udovičić"

Deseti međunarodni vaterpolski turnir "Tomo Udovičić" za mlađe uzraste, sportska priredba od posebnog značaja za Grad Dubrovnik, održala se na gradskom bazenu u Gružu od 21. do 24. travnja. Dječaci su se natjecali u uzrasnim kategorijama do 12 i 14 godina, a djevojčice u kategoriji do 15 godina. 

 

U finalu turnira za dječake do 12 godina Šabac je pobijedio Jadran iz Splita 10:3, u finalu turnira za dječake do 14 godina ekipa Sava Šabac je pobijedila ekipu Medveščaka 10:6, dok je u konkurenciji djevojčica do 15 godina ekipa Catalunya Barcelona pobijedila ekipu Jug Adriatic osiguranje 14:12.

 

Ovogodišnji turnir okupio je najveći broj sudionika dosad, 850 mladih vaterpolista u 52 sastava iz 12 država. Odigrano je ukupno 160 utakmica. Organizatori turnira navode da je u pratnji mladih sportašica i sportaša u Dubrovniku boravilo više od 600 njihovih roditelja te da je za vrijeme turnira ostvareno 6 tisuća noćenja. Time se potvrđuje ispravna orjentacija Grada Dubrovnika na organizaciju međunarodnih sportskih priredbi. Ove manifestacije trenutno donose dubrovačkom turistučkom sektoru 25.000 noćenja, a prema analizi stručnjaka koji su izradili Strategiju brendiranja Dubrovnika kao sportske destinacije, broj noćenja se do 2030. godine može uvećati na 250.000. 

lijevo
desno