OŠ Lapad odobren još jedan posebni razredni odjel za učenike s teškoćama u razvoju

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, na traženje Osnovne škole Lapad, odobrilo je osnivanje jednog posebnog razrednog odjela za učenike s teškoćama u razvoju i zapošljavanje edukatora rehabilitatora na puno radno vrijeme.

 

U ovoj školi trenutačno djeluje jedan kombinirani razredni odjel osnovan 2020. godine koji okuplja djecu od 1. do 4. razreda, međutim zbog povećanih potreba djelomična integracija sada će se podijeliti na dva odjela. Jedan će pohađati četiri učenika 1. i 2. razreda, a drugi četiri učenika 3. i 4. razreda. Prostor odjela je opremljen najsuvremenijim didaktičkim uređajima potrebnim za pravilan razvoj, rad i učenje djece s teškoćama u razvoju te ima neometan pristup automobilom. Za opremanje je izdvojeno 36.600 eura.

 

Kako bi se ovaj program djelomične integracije u potpunosti provodio sukladno potrebama učenika i pravilniku Ministarstva te kako bi se osigurao njihov napredak u intelektualnim i socijalnim vještinama, otvorit će se i novo radno mjesto te zaposliti učitelj struke edukator rehabilitator u punom radnom vremenu, na neodređeno vrijeme.

 

Podsjetimo, OŠ Lapad, uz OŠ Ivana Gundulića i Školu s posebnim programom pri OŠ Marina Držića, provodi obrazovanje učenika s teškoćama, a cilj gradske uprave je da svaka škola kojoj je Grad Dubrovnik osnivač ima ovakvo odjeljenje kako bi sva djeca dobila najbolju moguće obrazovanje i ispunili svoj puni potencijal.