Orlandova godina na Danima kreativnih/kulturnih industrija

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić sudjelovala je u četvrtak u Lazaretima u programu Dana kreativnih/kulturnih industrija.

 

U sklopu programa 6. DKKI zamjenica Tepšić održala je prezentaciju do sada održanih programa i aktivnosti koje su ustanove u kulturi, brojne udruge i pojedinci, dubrovačke škole i vrtići, sportska društva, privredni subjekti i drugi priredili u sklopu cjelogodišnjeg obilježavanja Orlandove godine.

 

Najavila je pritom i događanja koja slijede do kraja godine, prvenstveno završni koncert Orlandove godine koji će Dubrovački simfonijski orkestar prirediti 15. prosinca u Kazalištu Matina Držića. Podsjetila je i da su građanima svakog petka od 17 sati sve do 4. siječnja 2020. dostupna besplatna stručna vodstva kroz izložbu „Orlando – simbol slobode“, središnju izložbu Dubrovačkih muzeja u Orlandovoj godini. 

 

Podsjetimo, tijekom 2019. održano je više od 50 različitih programa, od toga po 10 izložbi i koncerata, šest radionica, četiri predstave, tri stručna predavanja. Tiskane su dvije slikovnice, zbirka pjesama i strip. Posebno značajno, u Orlandovoj godini započeo je i monitoring oštećenja na stupu, prvi korak u predstojećoj obnovi. 

 

Ovom prigodom održana je i premijera kratkog animiranog filma "Orlando sanja". Kratki eksperimentalni animirani film autora Davora i Nore Mojaš, Žarka Dragojević i Made Milićević realiziran je u produkciji Audiovizualnog centra Dubrovnika uz potporu Grada Dubrovnika povodom 600. obljetnice od podizanja Orlandovog stupa.

 

lijevo
desno