Održane LEGO radionice i igraonice u sklopu manifestacije “STEM ljeto u Centru za mlade Dubrovnik”

U sklopu manifestacije “STEM ljeto u Centru za mlade Dubrovnik”  1. i 2. srpnja održale su se 4 LEGO igraonice i 4 LEGO radionice na temu obnovljivih izvora energije. Ovu manifestaciju zajednički organiziraju Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije u tehničkoj radionici koja se nalazi u Centru za mlade Dubrovnik. Voditelj igraonica i radionica bio je tajnik Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije Tomo Sjekavica.

 

Na LEGO igraonicama najmlađi su polaznici sastavljali razne modele prema svojim idejama, a dio njih je sastavljao LEGO modele pomoću pripremljenih nacrta.

 

Stariji polaznici, učenici od 5. do 8. razreda osnovne škole, sudjelovali su u LEGO radionicama "Obnovljivi izvori energije". Na radionicama polaznici su razvijali vještine praćenja tehničkog nacrta, osnove električnog strujnog kruga, praktičnu primjenu vjetrogeneratora, solarne ploče te punjenje akumulatora i baterija mehaničkim putem.

 

lijevo
desno