Održana završna konferencija projekta DANOVA

Završna konferencija projekta DANOVA održana je danas u Beču na kojoj je u ime Grada Dubrovnika sudjelovao zamjenik pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić.

 

Glavni cilj projekta DANOVA (Inovativne usluge prijevoza za slijepe i slabovidne putnike u Dunavskoj regiji) je izjednačavanje mogućnosti za slijepe i slabovidne osobe u prometu, poglavito u zračnim lukama, morskim i riječnim lukama te javnom gradskom prijevozu, a glavni partner u projektu je Zračna luka Dubrovnik.

 

Na završnoj konferenciji prikazana su postignuća projekta u svim gradovima projektnim partnerima iz Hrvatske, Austrije, Mađarske, Bugarske, Slovačke, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Moldavije. Sudionici u projektu iz Hrvatske još su Hrvatski savez slijepih i Lučka uprava Dubrovnik. 

 

Zračna luka Dubrovnik je kao rezultat projekta DANOVA ugradila 387 metara taktilnih staza, šest taktilnih orijentacijskih planova i oznake na sanitarnim čvorovima na Brailleovom pismu.

 

Lučka uprava Dubrovnik u potpunosti je prilagodila svoju internetsku stranicu slijepim i slabovidnim osobama i ugradila kontrastne trake na Brailleovom pismu.

 

Više o projektu DANOVA

lijevo
desno