Održana tradicionalna Večera od Kandelore

Tradicionalna Večera od Kandelore, nakon dvije godine pauze zbog pandemije koronavirusa, održana je u četvrtak navečer u Revelinu uz Dan Grada Dubrovnika i Festu sv. Vlaha.

 

Predstavnici Grada Dubrovnika, gradonačelnik Mato Franković, njegova zamjenica Jelka Tepšić te predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica ugostili su brojne osobe iz javnog i političkog života Dubrovnika i Hrvatske.

 

Svojim gostima obratio se domaćin, gradonačelnik Mato Franković. „ Dvije godine se nismo ovdje našli, vjerujem da nam je svima ovo i nedostajalo. Svašta smo prošli u te dvije godine, ali ono što je obilježilo to razdoblje su zajedništvo, vjera i predanost ka boljem sutra”, rekao je gradonačelnik te istaknuo kako je puno je loših stvari iza nas.

 

-Moramo se i večeras, u pripremi dolaska našeg blagdana svetog Vlaha prisjetiti naroda Ukrajine. Mi kao grad koji je patio ne smijemo zaboraviti kako je teško bilo nama i svoje misli usmjerimo večeras i prema njima, narodu koji pati. Neka ova Večera od Kandelore i naše misli, a i molitve sutra budu upućene i njima, da što prije dođe mir u Europu, da što prije zavlada mir u Ukrajini – poručio je gradonačelnik.

 

Večeri su između ostalih nazočili izaslanica predsjednika Vlade RH ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, izaslanica predsjednika RH i savjetnica Predsjednika Republike za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić  izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Andro Krstulović Opara, potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, potpredsjednica EK Dubravka Šuica, državni tajnik Frano Matušić, glavni tajnik Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Dražen Ivanušec kao i ovogodišnji dobitnici nagrada Grada Dubrovnika.

lijevo
desno