Održana predavanja za roditelje i odgojitelje o utjecaju ekrana na rani dječji razvoj

Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika, u suradnji s Dječjim vrtićima Dubrovnik, organizirala je  20. i 21. prosinca online predavanja u sklopu projekta „(e)odrastanje – izazovi i mogućnosti“. Na predavanjima je bilo nazočno više od 300 roditelja i odgojitelja.



Predavanje "Pametno s ekranima u ranoj dobi", održano 20 prosinca, bilo je namijenjeno roditeljima djece u dobi do 7 godina, na kojem su saznali o mogućim pozitivnim i negativnim posljedicama korištenja ekrana u ranoj dobi na cjelokupni razvoj djeteta, kao i o načinima adekvatnog korištenja ekrana prema stručnim preporukama.



Predavanje "Utjecaj ekrana na rani dječji razvoj – što podučiti roditelje vrtićke djece?", održano 21. prosinca, bilo je namijenjeno odgojiteljima djece predškolske dobi, koji su mogli više saznati o utjecaju ekrana na rani dječji razvoj i načinima pravilnog korištenja ekrana u ranoj dobi. Odgojitelji su dobili smjernice kako stečeno znanje na predavanju prenijeti roditeljima te koristiti u izravnom radu s djecom.


Predavanja su pripremile i održale Alma Džanović Mateljan, edukacijska rehabilitatorica iz Dječjih vrtića Dubrovnik i Severina Hađija, psihologinja iz Dječjeg vrtića Pčelica.


Oba predavanja su zbog trenutačne epidemiološke situacije organizirana online putem aplikacije Zoom. Na kraju predavanja je roditeljima i odgojiteljima predstavljena bojanka "e-odrastanje", koja je nasatala u sklopu ovog projekta. Ova bojanka predstavit će se 30. prosinca u programu Dubrovačkog zimskog festivala "Šarena zima u Uvali". 

 

Online predavanja su se održavala u sklopu projekta "(e)odrastanje - izazovi i mogućnosti", kojeg provodi Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika u partnerstvu sa Sveučilištem u Dubrovniku i Dječjim vrtićima Dubrovnik. Projekt se  sufinancira kroz Program javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Dubrovnika za 2021. godinu.

lijevo
desno