Predstavljeni strateški projekti Urbanog područja Dubrovnik

ITU Mehanizam

 

Na petoj sjednici Koordinacijskog vijeća Urbanog područja Dubrovnik predstavljen je proces prioritizacije projekata označenih od strateškog značaja u Strategiji razvoja Urbanog područja Dubrovnik sukladno Integriranom teritorijalnom programu 2021. - 2027.

 

Sukladno metodologiji prioritizacije projekata za ITU mehanizam 2021.-2027. postupak prioritizacije projekata sastoji se od dvije faze. U prvoj fazi ustrojstvena jedinica grada središta nadležna za provedbu ITU mehanizma ispunjava Kontrolnu listu za provjeru prihvatljivosti strateškog projekta na temelju dostavljenih Obrazaca za opis projekata nositelja projekata (JLS-ovi u sastavu Urbanog područja Dubrovnik) te se lista strateških projekata s Obrazloženjem integriranog pristupa rješavanju potreba Urbanog područja Dubrovnik dostavlja Koordinacijskom vijeću. U drugoj fazi Koordinacijsko vijeće donosi Odluku o strateškim projektima koji se predlažu Upravljačkom tijelu – Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije za financiranje putem ITU mehanizma kroz postupak izravne dodjele i Sporazum o provedbi ITU mehanizma, a u okviru raspoložive ITU alokacije u iznosu od 22 milijuna eura. Također, na sjednici su predstavljene i dosad odrađene aktivnosti u sklopu izrade Strategije razvoja Urbanog područja Dubrovnik, kao i buduće aktivnosti sukladno obavezama korisnika ITU mehanizma u financijskom razdoblju 2021.-2027.

 

Naime, u financijskom razdoblju 2021.-2027. Republika Hrvatska provodi mjere održivog urbanog razvoja kroz Integrirani teritorijalni program 2021.-2027. korištenjem sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj putem mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja.

 

 

ITU Mehanizam za financijsko razdoblje 2021.-2027.

lijevo
desno