Održana druga sjednica Partnerskog vijeća Urbanog područja Dubrovnik

ITU Mehanizam

U prostorijama Studentskog doma Sveučilišta u Dubrovniku, održana je druga sjednica Partnerskog vijeća Urbanog područja Dubrovnik, a koju čine predstavnici jedinica lokalne samouprave Urbanog područja Dubrovnik, javnih tijela, odgojno-obrazovnih ustanova, gospodarskih partnera i organizacija civilnog društva. 

 

Predsjednica Partnerskog vijeća Zrinka Raguž predstavila je na sjednici nacrt provedbenih akata Strategije razvoja Urbanog područja Dubrovnik – Komunikacijske strategije i komunikacijskog akcijskog plana, a koji su prethodno poslani članovima Partnerskog vijeća na uvid i dostavu komentara. Konačni nacrt Komunikacijske strategije i komunikacijskog akcijskog plana jednoglasno je usvojen. Također, predstavljene su i dosad realizirane aktivnosti u sklopu izrade Strategije, kao i planirane aktivnosti za naredni period.

 

Naime, preduvjet korištenja ITU mehanizma u financijskoj perspektivi 2021.-2027. je izrada Strategije razvoja urbanog područja i provedbenih akata SRUP-a koji nisu sastavni dijelovi iste, ali se izrađuju istovremeno. Provedbene akte donosi predstavničko tijelo središta urbanog područja uz prethodno ishodovana pozitivna mišljenja Koordinacijskog i Partnerskog vijeća te predstavničkih tijela općina koje čine Urbano područje Dubrovnik.

 

Podsjetimo, ITU mehanizam omogućuje integriranje sredstava iz različitih europskih fondova i operativnih programa te ulaganja tih sredstava u aktivnosti kojima će se ojačati uloga gradova kao pokretača gospodarskog razvoja.