Održana četvrta sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Dubrovnika

Četvrta sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta i narušavanja javnog reda i mira Grada Dubrovnika održala se u Gradskoj vijećnici 16. srpnja 2021. Glavna tema dnevnog reda Vijeća bila je realizacija Operativnog plana Vijeća za tekuću godinu.

 

Članovi Vijeća izvjestili su o provedbi prioritetnih aktivnosti u ovoj godini, istaknuvši postignuća, ali i probleme i poteškoće u provedbi pojedinih mjera. Predstavnici Policijske uprave izvjestili su da su se, u vremenu od održavanja treće sjednice Vijeća, osnovala vijeća za prevenciju kriminaliteta za Gradski kotar Grad i Gradski kotar Ploče iza Grada. Kao najveći problem u dosadašnjem radu tih vijeća istaknuta je razina buke, poglavito u povijesnoj gradskoj jezgri. Zaključak članova Vijeća je da postoje zakonska rješenja kojima se regulira jačina buke u naseljenim područjima, no da postoje problemi u proceduri i pravovremenom osiguravanju aparata za mjerenje buke, na čemu će se ubuduće pojačati napori gradskih i inspekcijskih službi. 

 

Obzirom da je glavna odrednica djelovanja Vijeća preventivno djelovanje na svim područjima, poglavito u prevenciji zlouporabe opojnih droga i alkohola u mlađoj populaciji, zatražit će se izvješće dubrovačkih školskih ustanova o provedbi školskih prevetivnih programa.

 

Projekt "Ti si moj heroj", koji se temelji na materijalu Vijeća Europe o zaštiti djece tijekom epidemije izazvane virusom Codid 19, provodit će dubrovačka Policijska uprava uz potporu Grada Dubrovnika u novoj školskoj godini. Predložit će se da se u Izmjene i dopune Proračuna Grada Dubrovnika uvrsti izrada prigodne brošure, koja bi se dijelila učenicima dubrovačkih škola prilikom predavanja u okviru projekta "Ti si moj heroj".

 

lijevo
desno