Objavljen Javni poziv za iskazivanje interesa za program osposobljavanja njegovatelja/ica za starije i nemoćne osobe

Putem Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grad Dubrovnik i Dubrovačka razvojna agencija DURA objavili su Javni poziv za iskazivanje interesa za program osposobljavanja njegovatelja/ica za starije i nemoćne osobe.  Navedenim pozivom nastoji se uputiti apel zainteresiranim pojedincima da se uključe u program osposobljavanja s ciljem podizanja kvalitete života i skrbi za sugrađane treće životne dobi, a sve kako bi starije i nemoćne osobe (poglavito one koje žive u vlastitom domu) bile adekvatno i zdravstveno zbrinute.

 

Verificirani program osposobljavanja trajat će ukupno 65 dana, a obuhvaća nastavne cjeline: njega bolesnika, praktična nastava i praktični rad. Po uspješnom završetku programa polaznicima/cama će se izdati diploma i uvjerenje o osposobljavanju te će time steći zanimanje njegovatelj/ica. Troškove edukacije za koju će biti  proveden Javni poziv snosit će Grad Dubrovnik.

 

Prednosti u programu osposobljavanja imat će nezaposlene i dugotrajno nezaposlene osobe, osobe preko pedeset godina života te osobe koje imaju prijavljeno boravište/prebivalište na području Grada Dubrovnika.

 

U cilju što bolje pripreme i provedbe programa pozivaju se svi zainteresirani da svoj iskaz interesa dostave do 31. kolovoza 2022. godine na: drustvenedj@dubrovnik.hr .

 

Svi detaljni javnog poziva i uvjeti prijave dostupni su na sljedećoj poveznici - JAVNI POZIV za iskazivanje interesa za program osposobljavanja njegovatelja/ica za starije i nemoćne osobe.

 

U gradu Dubrovniku sve je više starijeg stanovništva o kojem treba adekvatno brinuti. Izgradnjom doma u Gružu i izgradnjom novog doma ispod Opće bolnice većinom će se zadovoljiti potrebe smještaja dubrovačkih umirovljenika, što je jedna od najvažnijih mjera ove gradske uprave usmjerenih na podizanje kvalitete života i skrbi za sugrađane treće životne dobi.