ODRŽIV I GOSPODARSKI RAZVOJ OTOKA Svečano uručeni ugovori vrijedni 4,3 milijuna eura - Za Suđurađ 76 tisuća eura

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković,  pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin i službenica ovlaštena za privremeno obavljanje poslova radnog mjesta pročelnika Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Martina Skopljaković danas su u Splitu nazočili svečanom uručivanju ugovora u sklopu Programa za razvoj otoka u 2023. godini, osiguranog od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 

 

Ovom je prigodom gradonačelniku Frankoviću ugovor o sufinanciranju projekta „Uređenje dječjeg igrališta u Suđurđu na otoku Šipanu“ uručio ministar resornog ministarstva Šime Erlić, za koji je odobreno 76 tisuća eura bespovratnih sredstava. S obzirom da je maksimalni iznos sufinanciranja u sklopu navedenog Programa 80 tisuća eura, odobreni iznos bespovratnih sredstava čini 95 posto mogućeg  iznosa sufinanciranja, odnosno 55 posto ukupne vrijednosti projekta. Projekt ukupne vrijednosti 139.064,44 eura realizirat će se uz vlastito sufinanciranje od 45 posto ili 63.064,44 eura.

 

Naime, riječ je o Programu koji je osmišljen u cilju podizanja kvalitete života stanovnika na otocima, realizaciju kapitalnih infrastrukturnih projekata i implementaciju održivih sustava koji bi znatno unaprijedili gospodarski i društveni život otočke zajednice. Za ovu namjenu iz Državnog proračuna Republike Hrvatske 4.367.500,00 eura nacionalnih sredstava. 

 

Podsjetimo, kako je Javni poziv za dostavu prijedloga projekata za Program razvoj otoka u 2023. bio otvoren do 3. ožujka 2023, nakon čega je uslijedila administrativna provjera i bodovanje prijavljenih projekata u skladu s kriterijima. Sukladno Odluci na nacionalnoj razini odobreno je financiranje sveukupno sedamdeset prihvatljivih projektnih prijava, među kojima i projekt prijavljen od strane Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Grada Dubrovnika. 

 

Dio fotografija je ustupljen od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 

 

lijevo
desno