Obilježen Europski tjedan mobilnosti

Europski tjedan mobilnosti je manifestacija koja se održava svake godine od 16. do 22. rujna. Ova europska inicijativa potiče male i velike gradove na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava i pozivanje ljudi da iskušaju alternative vožnji automobilom.

 

Slogan ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti „Mobilnost s nultim emisijama za sve“ („ Zero-emission mobility for all“) odražava ambiciozan cilj ugljično-neutralnog kontinenta do 2050. godine, predstavljen u Europskom zelenom planu. Također, temom se želi istaknuti važnost prijevoza s nultim emisijama i promicanje uključivog pristupa koji obuhvaća sve građane.

 

Povodom Europskog tjedna mobilnosti organiziran je sastanak predstavnika Grada Dubrovnika i DURA-e na kojemu se raspravljalo o mobilnosti u gradu Dubrovniku, kao i mogućnostima za unaprjeđenje iste, pogotovo u ljetnim mjesecima kada u Dubrovnik stigne veliki broj turista.

 

Tijekom sastanka predstavljena su dva projekta vezani za mobilnost koje uspješno provode DURA i Grad Dubrovnik: SMILE- FirSt and last Mile Inter- modal mobiLity in congested urban arEas of Adrion Region te City Changer Cargo Bike.

 

 

                                

lijevo
desno