Obilježen 30. jubilej postojanja Slikarskog odjela Umjetničke škole Luke Sorkočevića

U povodu obilježavanja 30. obljetnice postojanja i djelovanja Slikarskog odjela Umjetničke škole Luke Sorkočevića, zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić ovog je četvrtka u Lazaretima  svečano otvorila obljetničku izložbu, na kojoj je održala prigodni govor. 

 

"Ispred Grada upućujem svima vama prisutnima čestitke na ovom značajnom jubileju. Čast mi je i zadovoljstvo pozdraviti vas. Umjetnička škola Luke Sorkočevića je u srcu našeg grada, koje Grad Dubrovnik neumorno podržava i podupire u svim projektima i aktivnostima. Slikarski odjel rođen je u najtežim vremenima Domovinskog rata. Formiranje ovog odjela bio je još jedan iskaz snage kulture i baštine, snage Dubrovnika koja u ratu nije mogla biti poništena i to je bio jedan simboličan trenutak koji je pružio jednu novu nadu našim građanima da ćemo ipak živjeti u slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj i onda se u konačnici u tom smjeru razvijati na svim poljima, tako i na polju kulture. Današnja izložba zaista je veličanstvena i donosi zbir prekrasnih radova, imena učenika, profesora koji su svi na svoj način doprinjeli jednom neprekinutom izražavanju kulturne i umjetničke tradicije koja je samo tkivo ovog drevnog grada", kazala je zamjenica. 

 

Zahvalila se zamjenica Tepšić osnivačima nekadašnjeg slikarsko-dizajnerskog odjela koji su ostavili neizbrisiv trag u stvaranju umjetničke priče koja traje trideset godina. Zaključno je istaknula kako su umjetnički dosezi profesora i brojnih generacija pokazatelji entuzijazma, inicijative i sjajnih talenata koje ima naš grad i koji nas ponosno predstavljaju diljem zemlje i svijeta. 

 

Obljetnička izložba izložena u prostorima kreativne četvrti Lazareti donosi pregršt slika, crteža, akvarela, fotografija, radova u kombiniranoj tehnici, skulptura, radova primijenjene umjetnosti nastalih u proteklom razdoblju. Svi radovi daju autentičan pečat doprinosu ove obrazovne institucije, njegovih nekadašnjih djelatnika i polaznika, danas vrsnih profesionalaca i umjetnika koji su obogatili kulturnu i umjetničku scenu Dubrovnika i Hrvatske. 

 

lijevo
desno