Obilježavanje 75. obljetnice tehničke kulture nastavljeno radionicama i natjecanjima na Lokrumu

Nastavljajući program obilježavanja 75. obljetnice tehničke kulture u Hrvatskoj, u učionici u prirodi na Lokrumu održala su se višednevna natjecanja i radionice u organizaciji Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika, Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Informatičkog kluba Futura, uz potporu Hrvatske zajednice tehničke kulture, Javne ustanove Rezervat Lokrum i Grada Dubrovnika.

 

U dvije radionice i dva natjecanja u robotici i programiranju bez ekrana sudjelovalo je 40 polaznika. Svi su polaznici dobili prigodnu majicu i uvjerenje o uspješno završenoj radionici, a po tri najuspješnije ekipe svakog dana zaslužile su posebno dizajnirane medalje, izrađene 3D printerima Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika.

 

Podsjećamo, prva učionica u prirodi na dubrovačkom području počela je s radom 13. lipnja 2019. na  Lokrumu. Početak je obilježen skromnom svečanošću i edukativnom  igrom na temu poznavanja flore i faune otoka Lokruma. U ostvarenju ovog projekta sudjelovali su Ministarstvo obrazovanja i znanosti Republike Hrvatske, Rezervat Lokrum i Grad Dubrovnik. 

 

 

 

lijevo
desno