Obala Stjepana Radića dobila novi cjevovod i dugoročno stabilniju vodoopskrbu

 

Vodovod Dubrovnik rekonstruirao je još jedan cjevovod na području Dubrovnika. Ovog puta riječ je o 220 metara vodoopskrbnog cjevovoda na Obali Stjepana Radića, gdje je umjesto dotrajale PVC cijevi postavljena nova cijev od nodularnog lijeva.

 

„Učestali kvarovi na ovom području ponukali su nas da krenemo u kompletnu zamjenu cjevovoda. Tako da sada možemo slobodno reći da je sanirana još jedna kritična točka na sustavu vodoopskrbe i da smo osigurali dugoročnu stabilnost ovog dijela mreže. Radovima smo osigurali veću fleksibilnost, tj. da u slučaju nekog budućeg kvara znatno manji broj naših potrošača ostane bez opskrbe pitkom vodom.– rekao je prigodom završetka ovih radova predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić te naglasio kako su iskoristili priliku da naprave modernizaciju sustava zamjenom tamošnjeg zasunskog okna ispred Hotela Petka, što je bio iznimno složen zahvat.

 

Vodovod izvodi radove na području Šumeta, gdje će se rekonstruirati ukupno 580 metara tamošnje vodoopskrbne mreže, kao i izgraditi sada nepostojeća protupožarna mreža. U tijeku su radovi na zamjeni cjevovoda u Ulici Matije Gupca gdje su zabilježeni učestai  kvarovi, a uskoro Vodovod započinje s radovima na zamjeni još jednog dotrajalog cjevovoda u Ulici između vrta.

 

U sklopu 54 tisuće eura vrijedne investicije na Obali Stjepana Radića, koju je Vodovod financirao vlastitim sredstvima, rekonstruirani su i kućni priključci na trasi cjevovoda te protupožarni hidrant.

 

lijevo
desno