Novi kolnik, nogostup, parkiralište i rasvjeta u Ulici Ante Šercera

Kvaliteta života

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković , sa zamjenicom Orlandom Tokić i pročelnikom za promet Đurom Šutalom, obišao je novouređenu Ulicu Ante Šercera gdje su prošli tjedan dovršeni radovi na sanaciji i uređenju kolnika, postavljanju nogostupa, uređenju parkirališta i javne rasvjete.

 

''Završili smo veliki posao vrijednosti 1,7 milijuna kuna. Osim što je uređena cesta, nogostup i postavljena nova javna rasvjeta, osigurano je i 12 novih parkirališnih mjesta. Sve ovo pomoći će urednijem odvijanju prometa na ovoj dionici, što je posebno važno s obzirom da je ovdje i Opća bolnica Dubrovnik i Zavod za hitnu medicinu te je od iznimne važnosti da je komunikacija brza i protočna'', rekao je gradonačelnik Franković.

O tehničkim elementima projekta izvijestio je pročelnik Đuro Šutalo.
''Stavljena su dva sloja asfalta, ukupno 2.500 metara kvadratnih asfaltnog kolnika i oko 800 metara kvadratnih nogostupa, postavljene su tzv. travne rešetke za 320 metara kvadratnih parkirališta, uz napomenu da ćemo nastojati urediti još nekoliko parkirališnih mjesta te hortikulturno oplemeniti ostale površine'', istaknuo je pročelnik.

Ovime je završena sanacija cesta u užem dijelu grada, a dalje se nastavlja prema izvangradskim područjima.

lijevo
desno