Nova sportsko-rekreativna zona u Solitudu

Grad ZA djecu
Kvaliteta života

Gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima obišao je novouređeni park s dječjim i sportskim igralištem te prostorom za fitness na otvorenom. Kombinacijom sadržaja za sport i rekreaciju u Solitudu je dobiven novi cjeloviti javni prostor i zelena zona namijenjena svim dobnim skupinama.

 

Investicija je ukupno vrijedna 1,1 milijun kuna s PDV-om što uključuje i nabavku potrebne sportske i dječje opreme. Izgrađeno je vježbalište na otvorenom i potpuno novi teren za basket, a postojeće dječje igralište je rekonstruirano i obogaćeno novom opremom. Iznad dječjeg igrališta postavljene su tribine i klupe. Napravljena je i pješačka komunikacija, odnosno staze i stube, uz krajobrazno uređenje čitave zone.

''Grad Dubrovnik je završio još jednu investiciju. Ovo je početak priče cijele zone Solituda i udovoljava potrebama trenutnog broja stanovnika. Uz izgradnju novog vrtića, planirat ćemo još jedno dodatno igralište jer će s novim sadržajima koji se ovdje planiraju u budućnosti ovo biti nedovoljno'', rekao je gradonačelnik Mato Franković.

Grad Dubrovnik nastavlja i dalje s rekonstrukcijom postojećih i izgradnjom novih igrališta. Iduće koje će biti gotovo je igralište u Trstenom kroz narednih 15-ak dana, a uskoro bi trebali početi i radovi na rekonstrukciji sklopa igrališta uz Osnovnu školu Ivana Gundulića u Gružu, za koje je nedavno raspisana javna nabava. Slijedi također uređenje i rekonstrukcija košarkaškog igrališta na Sedam smrtnih grijeha.   

lijevo
desno