Nova javna rasvjeta u Štikovici i na Gornjem Konalu

Kvaliteta života
U okviru plana investicijskog održavanja sustava javne rasvjete za 2018. godinu Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu Grada Dubrovnika u mjesecu siječnju izvršeno je postavljanje potpuno novih tijela javne rasvjete na istočnom ulazu u naselje Štikovica s državne ceste D8 te na području Gornjeg Konala.

Nova suvremena rasvjeta sa pet rasvjetnih stupova i svjetiljkama s LED tehnologijom postavljena je na dionici dužine 120 metara. Uz primjenu mjera energetske učinkovitosti i smanjenja svjetlosnog onečišćenja te sukladno svim drugim tehničkim normama koje se primjenjuju za cestovnu rasvjetu, novom rasvjetom umnogome će se povećati sigurnost sudionika u prometu na ovoj dionici ceste.

Navedeno ulaganje dio je planirane rekonstrukcije javne rasvjete cijelog naselja Štikovica za koju je u prošloj godini izrađen glavni projekt.

Također, nova rasvjeta postavljena je na području Gornjeg Konala, i to na do sada neosvijetljenim dijelovima ulica koje izlaze na državnu cestu D8, kao i na prostoru uz dječje igralište na Gornjem Konalu. Novom rasvjetom sa osam rasvjetnih tijela umnogome je povećan sigurnost stanovnika Tivatske, Sinjske i Ulice Marka Gjaje koji se koriste ovim izlazima na državnu cestu. 

lijevo
desno