Nizozemski veleposlanik u nastupnom posjetu u Gradu Dubrovniku

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković primio je u nastupni posjet veleposlanika Kraljevine Nizozemske u Republici Hrvatskoj dr. Henka Voskampa.

 

Veleposlanik Voskamp ovom je prigodom izrazio zadovoljstvo što je u Dubrovniku nakon više od 20 godina, sada u ulozi predstavnika Kraljevine Nizozemske, naglasivši kako je vidljivo koliko se Grad u tom vremenskom razdoblju promijenio, posebno ističući veliki broj turista.

 

Gradonačelnik Franković izvijestio ga je što je sve Grad poduzeo kako bi ublažio efekte prekomjernog turizma te kako se, osobito nakon vremena pandemije, Dubrovnik više okreće nekim novim nišama, poput filmske industrije i digitalnih nomada. 

 

"Za nas je krucijalno važan mir, posebno mir u regiji i stoga s osobito pažnjom promatramo i potičemo demokratske procese u susjednim zemljama", kazao je također gradonačelnik Franković, a veleposlanik Voskamp dodao kako su stabilnost i prosperitet u zemljama istočnog Balkana važni za cijelu Europsku uniju.

 

Na sastanku su ujedno sudjelovali počasni konzul Kraljevine Nizozemske u Dubrovniku kapetan Pero Kulaš te zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž.

lijevo
desno