Neprocjenjivi fundus fotografija Iva Pervana kao najbolje sredstvo komunikacije i promocije

Najbolji hrvatski fotograf Ivo Pervan održao je 27. travnja u Centru za mlade predavanje pod naslovom "O tajnama fotografije kao najmoćnijem sredstvu komunikacije". Organizatori predavanja bili su Kino klub "Luža" i Fotoklub "Marin Getaldić", uz potporu Grada Dubrovnika.

 

Uz inspririrajuće predavanje o tajnama fotografije, umjetnik je prikazao stotine svojih fantastičnih djela, snimljenih diljem Hrvatske, ističući kako je fotografija najmoćnije sredstvo komunikacije i najbolji način kako svijetu možemo pokazati sve atrakcije naše domovine i privući posjetitelje koje zanima upravo takva, kako umjetnik voli kazati, paralelna Hrvatska.

 

Ivo Pervan autor je brojnih fotomonografija, plakata, turističkih vodiča i izložbi, za koje je dobio nekoliko desetaka domaćih i međunarodnih priznanja. Posebno ističemo radove koji su motivirani Dubrovnikom: fotomonografije "Antun Masle" i "Ivo Dulčić", dva turistička vodiča Grada Dubrovnika, fotomonografiju "Dubrovnik, njim samim" i CD "Croatian Dream - Dubrovnik". Predsjednik Republike Hrvatske odlikovao ga je Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića za izniman doprinos kulturi Hrvatske, a dobitnik je i nagrade za životno djelo "Tošo Dabac".

 

Suradnja Grada Dubrovnika s Ivom Pervanom nastavit će se organizacijom izložbi njegovih djela u reprezentativnim dubrovačkim prostorima te organizacijom radionica o pripremi i izradi fotografija u Centru za mlade Dubrovnik.

 

 

lijevo
desno