Na otvorenju 3. izdanja konferencije "Naše more" sudjelovala i zamjenica Tepšić

U organizaciji Pomorskog odjela Sveučilišta u Dubrovniku danas je svečano otvorena treća znanstvena međunarodna konferencija “Maritime Science & Technology”  Naše more 2023., a prigodno se u ime Grada obratila zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić. 

 

Zamjenica je u ovoj prigodi pozdravila sve okupljene, izrazivši zadovoljstvo činjenicom što se ovakav događaj odvija upravo u Dubrovniku, gradu s iznimnim povijesnim, diplomatskim i pomorskim značajem. 

 

“Gradska uprava u suradnji s lokalnim, nacionalnim i međunarodnim dionicima poput CLIA-e učinila je tijekom zadnjih godina značajan iskorak u sektoru cruise turizma, upravljanjem kružnim putovanjima na odgovorniji način, vodeći računa o zadovoljstvu svih stanovnika i posjetitelja. Dubrovnik se kao destinacija nametnuo u predvodnika održivog turizma na Mediteranu, što prepoznaje i međunarodna stručna javnost te kroz našu krovnu inicijativu Respect the City razvijamo nove smart city modele i alate koji mogu dodatno osnažiti turističke grane poput cruise industrije”, kazala je zamjenica Tepšić, dodavši kako se nada da će ovaj susret unaprijediti cjelokupno područje djelovanja u pomorskoj industriji, te da će ista biti ispunjena novim zapažanjima i promišljanjima, koje će doprinijeti uvođenju inovacija i otpornosti. 

 

Na otvorenju konferencije, zamjenik izvršnog direktora Međunarodne udruge pomorskih sveučilišta (IAMU) Yusuke Mori, uručio je plaketu pročelniku Pomorskog odjela Sveučilišta u Dubrovniku Srđanu Vujičiću. 

 

U okviru dvodnevnog znanstvenog događaja održat će se dva panela – o edukaciji pomoraca i  aktualnim izazovima u pomorstvu,  na kojima će sudjelovati predstavnici akademske zajednice, tvrtki, Sindikata pomoraca Hrvatske i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

 

Cilj je okupiti znanstvenike, mlade istraživače i stručnjake iz prakse kako bi podijelili svoja iskustva i rezultate istraživanja svih područja pomorskog prometa i tehnologije te odgovoriti na niz pitanja s kojim se tržište susreće.

 

lijevo
desno