Na međunarodnom plivačkom natjecanju "Zlatni Orlando" sudjelovalo 300 natjecatelja iz 22 zemlje svijeta s pet kontinenata

Tradicionalno neđunarodno plivačko natjecanje "Zlatni Orlando" održalo se 12. i 13. lipnja na Gradskom bazenu u Gružu. Na ovogodišnjem natjecanju, koje je FINA uvrstila u svoj službeni kalendar, nastupilo je 300 natjecatelja iz 22 zemlje svijeta s pet kontinenata. Obzirom na vrijeme održavanja Zlatnog Orlanda, natjecateljima se pružala mogućnost isplivavanja norme za Olimpijske ige u Tokiju.

 

Osim sudjelovanja na natjecanju, sudionici Zlatnog Orlanda imali su priliku upoznati se s dubrovačim znamenitostima. Primjerice, mogli su, posredstvom Grada Dubrovnika, besplatno posjetiti čuvene dubrovačke zidine.

 

Zlatni Orlando jedna je od tradicionalnih športskih priredbi koju snažno podupire Grad Dubrovnik kroz posebnu stavku u gradskom proračunu, koja se alimentira iz boravišne pristojbe, cijeneći športski i gospodarski učinak tih manifestacija.

 

Podsjećamo da će se kroz projekt Brand EU Dubrovnik dodatno brendirati kao športska destinacija, temeljem uspješne organizacije tradicionalnih športskih priredbi poput Zlatnog Orlanda te otvaranjem sadržaja koji memoriraju športske uspjehe dubrovačkih klubova i pojedinaca poput Muzeja vaterpola na Gradskom bazenu u Gružu. 

 

lijevo
desno