Na dodjeli Večernjakove domovnice u Bad Homburgu prisustvovali i predstavnici Grada

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, pročelnica Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima Paula Pikunić Vugdelija i počasni građanin Bad Homburga i savjetnik gradonačelnika Nikola Pavlović boravili su ovog vikenda u posjetu njemačkom gradu prijatelju, gdje je u subotu održana svečanost dodjele Večernjakove domovnice, godišnje nagrade koja se dodjeljuje najuspješnijim Hrvatima koji žive izvan granica svoje domovine.

 

Dodjeli 17. po redu Večernjakove domovnice, ujedno prepoznate manifestacije koja okuplja mnogobrojne hrvatske iseljenike nazočili su i predsjednik Sabora Republike Hrvatske Gordan Jandroković, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović te drugi visoki uzvanici i gosti. 

 

“Dvadeset i jedna godina povezanosti gradova Dubrovnika i Bad Homburga dugo je razdoblje u kojemu smo dokazali da gajimo pravo i iskreno prijateljstvo, te partnerstvo u realizaciji brojnih projekata. Naša čvrsta povezanost započela je u Domovinskom ratu, najtežim trenucima Dubrovnika i Hrvatske, ogromnim angažmanom i neiscrpnom energijom gospođe Olge Stoss. Dva desetljeća obilježena su značajnim donacijama, investicijama, povezivanjem mladih generacija i odraz su golemog altruizma gospođe Stoss kojoj dugujemo iskrenu zahvalnost. Izraze zahvalnosti upućujem i gradonačelniku Hetjesu i njegovom timu s kojim nastavljamo uspješnu suradnju i razvijamo nove projekte”, istaknula je ovom prigodom zamjenica Tepšić. 

 

Iskrene čestitke u ime Grada Dubrovnika uputila je svim dobitnicima nagrade Večernjakova domovnica. 

 

 “Vaša predanost profesijama i promociji Hrvatske nam svima imponira i dokaz je vaše nesebične ljubavi prema domovini i odanosti svojim korijenima. Ustrajte na svom putu i nastavite nizati poslovne uspjehe, te predstavljati domovinu s ponosom i dostojanstveno gdje god se nalazili”, poručila je zamjenica gradonačelnika na kraju svog obraćanja. 

 

 

lijevo
desno