Gradonačelnik Franković na svečanosti 20. godišnjice od završetka izgradnje mosta dr.Franja Tuđmana

Svečanost obilježavanja 20. godišnjice od završetka radova na izgradnji mosta dr.Franja Tuđmana održana je danas na sjevernom dijelu dubrovačkog mosta. Obilježavanju je nazočio i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, uz predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, ministricu kulture i medija Ninu Obuljen Koržinek, saborskog zastupnika Branka Bačića, župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikolu Dobroslavića te predsjednika Uprave Hrvatskih cesta Josipa Škorića.

 

U prigodnom obraćanju prisutnima, gradonačelnik Franković istaknuo je kako je most završen prije 20 godina značajno skratio vrijeme putovanja prema gradu za stanovnike zapadnog dijela grada te značajno rasteretio prometnicu kroz Rijeku dubrovačku i time život stanovnika grada promijenio na bolje.

 

„Izgradnja mosta omogućila je i daljnji razvoj ovog područja, pa je Grad Dubrovnik, nastavljajući raditi na stvaranju novih mogućnosti za svoje građane, upravo ovdje u neposrednoj blizini prije godinu dana napravio spojnu cestu prema Osojniku. To je, osim što je svima koji ovdje već žive približilo grad, odnosno radna mjesta, školu, liječnika, ujedno omogućilo Gradu potencijal za daljnje širenje. Grad koji je s jedne strane omeđen Srđem s druge strane morem u potpunosti je iskoristio urbani prostor Rijeke Dubrovačke postao je oskudan s prostorom za buduće generacije. Izgradnjom ceste života prema Pobrežju i dalje prema gornjim selima omogućuju se našim mladim sugrađanima ali i svima onima koji žele doći živjeti u naš grad nove zone stambenog življenja i uvjeren sam uskoro će se ponovno čuti dječji smjeh iz nekih novih osnovnih škola na Gornjim selima od čega je prošlo više od 50 godina“, istaknuo je gradonačelnik Franković.

 

Naglasio je da mostovi, uz to što spajaju, time i stvaraju nove, veće i prosperitetnije mogućnosti. Ovom prigodom čestitao je svima koji su radili i vjerovali u realizaciju ovog značajnog projekta.

 

U dijelu svečanosti dodijeljena su i priznanja glavnom projektantu Zlatku Šavoru, predstavniku izvođača Tomislavu Zoviću, predstavniku nadzora projekta Hrvoje Macan i predstavnik investitora projekta Dominiku Brigoviću.

 

lijevo
desno