MODEL DUBROVAČKE STANOGRADNJE Uručeni ključevi dubrovačkim obiteljima za gradske stanove u Mokošici

Gradonačelnik Mato Franković uručio je danas u gradskoj vijećnici ključeve sugrađanima koji su ostvarili pravo na korištenje gradskog stana u Mokošici i to prema jedinstvenom modelu ''Dubrovačke stanogradnje''. Ukupno 21 obitelj ostvarila je pravo na najam gradskog stana temeljem Drugog javnog poziva za prikupljanje zahtjeva za davanje u najam stanova u vlasništvu Grada Dubrovnika u svrhu rješavanja stambenog pitanja mladih i mladih obitelji.

 

''Grad Dubrovnik je prvi grad u RH koji je osmislio vlastiti model stanogradnje, proveo ga od početka do kraja i na potpuno transparentan način dodijelio stanove svojim mladim sugrađanima. Vas koji ste danas ovdje nitko neće moći prozvati da ste stan dobili mimo pravila jer je sve bilo javno, transparentno i na to sam u konačnici ponosan'', kazao je gradonačelnik Franković u ovoj prigodi.

 

Uz danas dodijeljene stanove, po istom modelu je prošle godine dodijeljeno 17 prvih stanova te je ukupno 38 dubrovačkih obitelji ostvarilo pravo na najam stana po modelu ''Dubrovačke stanogradnje''.

 

''Svi vi ostat ćete živjeti u našem gradu. Jer da nije tako možda biste potražili sreću u nekoj drugoj općini ili nekoj drugoj državi. Zato je važno da ovaj projekt nastavimo i dalje, ovaj put uz veliku pomoć Republike Hrvatske. Imamo u pripremi projekt za 50 stanova u Solitudu i vjerujemo da ćemo uz pomoć Vlade RH nastaviti raditi stanove i dodjeljivati ih mladima'', rekao je gradonačelnik Franković te najavio  skori sastanak s resornim ministrima po pitanju nastavka stanogradnje na području Grada Dubrovnika. Podsjetio je i da je Grad kupio veliko zemljište na Pobrežju, gdje se trenutačno radi izmjena prostorno-planske dokumentacije, a mladim sugrađanima dodjeljivat će se za izgradnju tipskih obiteljskih kuća te tako stvoriti preduvjete za njihov ostanak u gradu.

 

Gradonačelnik je ujedno pojasnio kako će četiri jednosobna stana u zgradama u Mokošici, preostala nakon dva kruga javnih poziva, biti dodijeljena za liječnike Doma zdravlja Dubrovnik, Zavoda za hitnu medicinu i Opće bolnice Dubrovnik te za potrebe Doma Maslina.

lijevo
desno