Mladi dubrovački robotičari Orsat Kralj i Jakov Perčin osvojili sedmo mjesto na Svjetskom prvenstvu u robotici

Mladi dubrovački robotičari Orsat Kralj i Jakov Perčin s mentoricom Dalijom Milić Kralj sudjelovali su na Svjetskom prvenstvu u robotici, World RoboCup 2023, koje se održalo se od 4. do 10. srpnja  u Bordeauxu u Francuskoj.

 

Na 26. po redu svjetskom RoboCup natjecanju, na kojem je nastupilo preko 2.500 robotičara iz 45 zemalja s preko dvije tisuće robota, Hrvatsku je predstavljalo sedam ekipa u šest RoboCup Junior kategorija te jedna ekipa u RoboCup Major kategoriji Middle-size Soccer league.

 

Dubrovački robotičari su su zajedno s Davidom Pongracom iz Zagreba osvojili sedmo mjesto u kategoriji Rescue Simulation.

 

Višemjesečne su pripreme dubrovački robotičari odradili u suradnji s Pomorsko-Tehničkom školom Dubrovnik, Društvom pedagoga tehničke kulture Dubrovačko nerevanske županije, Zajednicom tehničke kulture Grada Dubrovnika i Hrvatskim robotičkim savezom, koji su dali potporu u organizaciji i pokriću  troškova puta i sudjelovanja dubrovačkih robotičara na svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

lijevo
desno