Mladi iz prijateljskog grada Bad Homburga u posjetu Gradu

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić primila je danas u Velikoj vijećnici mlade iz njemačkog Grada prijatelja, Bad Homburg, koji borave u posjetu Dubrovniku.

 

Ovom prigodom zamjenica Tepšić zaželjela je dobrodošlicu mladima i istaknula sjajnu i otvorenu suradnju dvaju gradova kroz protekle godine, poglavito kada je riječ o razmjeni mladih generacija, stvaranja novih prijateljstava i poznanstava, kreiranja zajedničkih zabavno-edukacijskih, sportskih i umjetničkih programa.

 

“Dugogodišnja suradnja Dubrovnika i Bad Homburga pokazuje se zaista uspješnom i plodonosnom na zadovoljstvo obiju strana. Lijepo je vidjeti i znati koliko je uistinu vrijednih projekata, razmjena do sada ostvareno i održano, a posebno veseli što je u toj suradnji naglasak upravo na mladim generacijama, sportu i glazbi - naglasila je ovom zamjenica Tepšić.

 

U ime gradske uprave Bad Homburga, Marc Nolte zahvalio je na današnjem prijemu, kazavši kako  izvrsna suradnja potiče nastavak organiziranja susreta različite vrste i stvaranja inovativih projekata. U svom kratkom izlaganju, uputio je riječi hvale za gostoprimstvo kako predstavnika gradske uprave, tako i svih stanovnika Dubrovnika. 

 

Za mlade glazbenike iz Bad Homburga i njihove voditelje, Upravni odjel za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika organizirao je bogat program, koji je bio kombinacija edukativnih aktivnosti iz područja glazbe i ekologije, uz zabavne aktivnosti i sadržaje u adrenalinskom parku i na Lokrumu. 

 

Mladi glazbenici iz Bad Homburga pod nazivom “Crystal Heart” bili su dragi gosti na završnoj priredbi Foruma mladih Grada Dubrovnika “Gotovo je gotovo”, a nastupili su  i u Hard Rock Cafeu te u Klubu mladih Orlando povodom rođendana Udruge mladih Orlando, zajedno s dubrovačkim mladim glazbenicima.

 

Najveći dio programa bio je vezan s gradskim projektima koji se odvijaju u prostorima TUP-a. U studiju udruge Poodrom snimili su jednu pjesmu. Udruga Maritimo Recycling pokazala im je pogon za reciklažu plastike i vodila ih na izlet brodovima koji vade plastiku iz mora. Poklone su izradile dvije mlade umjetnice iz obrta Sinjorine, koji također djeluje u prostoru TUP-a.

lijevo
desno