Mjere Grada Dubrovnika za ublažavanje posljedica pandemije istaknuti kao primjeri dobre prakse na poslovnom sastanku Hrvatske mreže zdravih gradova

Poslovni sastanak Hrvatske mreže zdravih gradova, koji se trebao održati u Dubrovniku, održao se 11. prosinca online zbog epidemioloških razloga. U radu poslovnog sastanka sudjelovao je zamjenik pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić, koji je u ime Grada Dubrovnika član Predsjedništva Hrvatske mreže zdravih gradova.

 

Glavne teme poslovnog sastanka bile su mentalno zdravlje u Hrvatskoj u vrijeme pandemije te prikaz stanja i aktivnosti za ublažavanje posljedica pandemije po gradovima članicama mreže. Predsjednica Hrvatske mreže zdravih gradova Selma Šogorić posebno je pohvalila mjeru privremene novčane pomoći Grada Dubrovnika, koju je kao primjer dobre prakse istaknula i na sastanku Europske mreže zdravih gradova.

 

Podsjetimo, privremena novčana pomoć za kućanstvo, podsjetimo, iznosila je 3.000 kuna mjesečno, za samca 1.500 kuna mjesečno, dok je subvencija troškova najma stana korisnicima privremene novčane pomoći iznosila 1.500 kuna po kućanstvu. Privremenu novčanu pomoć koristilo je 128 građana, dok je 16 građana koristilo privremenu subvenciju za podstanarstvo. Ukupno je iz gradskog proračuna isplaćeno 781.500 kuna.

 

Primjeri dobre prakse u Gradu Dubrovniku za vrijeme epidemije izazvane virusom Covid-19 objavljeni su i u publikaciji "Epoha zdravlja", koju redovito objavljuje Hrvatska mreža zdravih gradova.