Ministricu vanjskih poslova i kulture Republike Indije primio gradonačelnik Franković sa suradnicama

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin i pročelnica Upravnog odjela za kulturu i baštinu Julijana Antić Brautović primili su danas u posjet ministricu vanjskih poslova i kulture Republike Indije Meenakshi Lekhi i indijsku delegaciju, koja u gradu boravi u povodu održavanja međunarodne konferencije Dubrovnik Foruma. 

 

U ovoj prigodi dubrovački je gradonačelnik, ministrici Lekhi i indijskoj delegaciji poželio dobrodošlicu u Dubrovnik i Hrvatsku. Ministrica Lekhi izrazila zadovoljstvo i oduševljenje prirodnim ljepotama te bogatom kulturnom, povijesnom i religijskom baštinom Dubrovnika. 

 

Gradonačelnik Franković u kratkim je crtama predočio indijskoj delegaciji utjecaj i značaj tadašnje države na ovim prostorima i u Europi. Susret je također obilježio razgovor o daljnjoj suradnji u području umjetnosti, kulture, razvoja filmske industrije i turizma, naročito zbog činjenice kako indijski posjetitelji oduvijek gaje poseban interes za posjetom krajnjem jugu zemlje. 

 

Ministrica vanjskih poslova i kulture Meenakshi Lekhi zahvalila je izaslanstvu Grada Dubrovnika na prijemu, istaknuvši kako je potrebno dalje ulagati u bilatelarnu suradnju unatoč udaljenosti zemalja, osnaživanju veza među indijskim i hrvatskim narodima te upoznavanju običaja i tradicija. 

 

lijevo
desno